fotografovanie

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Publikovanie fotografii na internete.

Vela ludi ma na internete zriadene rozne fotogalerie, je to bezpecne? Nedaju sa fotky zneuzit?

Tuto otazku si asi malokto polozi, ked vystavuje verejne svoje fotografie na internete. Ake maju "zneuzivatelia" moznosti prace s Vasimi fotkami? Ak mate vo fotogalerii umiestnene fotky rodinneho charakteru, tak sa vystavujete riziku, ze ktokolvek a kedykolvek si moze vasu fotografiu stiahnut a pouzit aj prinajlepsom napr. do reklamnych materialov, prinajhorsom do pornografickych fotografii moze pouzit Vasu hlavu a telo ake tam da, si viete lahko domysliet. Ak mate vo fotobanke umiestnene fotografie umeleckeho charakteru - krajinnu tvorbu, portretnu a podobne, tak davate grafikom idealnu moznost pouzitia do web a multimedialnych prezentacii.

Ako sa mozeme ubranit proti takemuto zneuzitiu? Najbezpecnejsie je, ked fotografie nevystavujete verejne na internete. Ludia si to neuvedomuju, ale je to take iste, ako keby ste vystavili vo vylohe v centre mesta svoje fotky. Internet nie je anonymny. Fotografie preto odporucam napr. chranit vodoznakom, aby na Vasej fotke nezarabali druhi. A ked mate ozaj kvalitne fotografie, tak ich umiestnite do komercnych fotobank, kde Vam mozu priniest aj nejake financie. Do renomovanych svetovych fotobank ako je napr. Corbis.com sa len tak lahko nedostanete predavat, ale aj na Slovensku uz najdeme kvalitne fotobanky, kde nie je problem sa dostat predavat, napr. SlovakiaPhotos.com.

Dalsie informacie o tejto teme napisem nabuduce.


Fotografovanie | stály odkaz

Komentáre

  1. fotky?
    ako by som mohla zarabat na nete s fotkami?
    publikované: 23.10.2005 14:00:31 | autor: ja (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. prakticky
    nijako. ked su tvoje fotky fakt ze dobre, predaj ich atelierom, alebo rob to na plny uvazok. inak nemas sancu. a predavat dobre foto pod cenu je na nic.
    tot mvoj nazor.
    publikované: 23.10.2005 14:48:22 | autor: zoll (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. foto
    predavat foto atelierom?
    cez net?
    publikované: 21.12.2006 22:03:19 | autor: dusan (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014